? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "Save Template" CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Thursday, September 10, 2009

NAK CUBE X??


RAYA NK DEKAT NI... TAPI MAKAN TETAP MAKAN...




Ayam Percik


Bahan:

2 kg ayam [potong 4 keping]

3 cawan santan pekat [perah gunakan air kelapa dari 1 biji kelapa ]

1/2 cawan air asam jawa

1 s/t gula

1 s/b halba

garam secukup rasa


Bahan mesin halus:

20 tangkai cili kering

4 biji bawang putih

3 cm halia

5 batang serai


Cara :

1. Lumurkan sedikit garam dan tepung ubi kayu pada ayam dan bilas bagi menghilangkan bau hanyir.

2. Masak ayam dalam kuali bersama bahan mesin, santan, halba dan asam jawa sehingga sederhana masak (kuahnya tinggal sedikit). Tetapi pastikan segala rempah sebati dengan ayam.

3. Alihkan ayam ke ketuhar dan panggang pada suhu 200' C sehingga ayam masak dan berwarna perang keseluruhannya. [boleh juga panggangkan ayam menggunakan pemanggang ikan tu]

4. Hidangkan dan hiaskan dengan salad atau timun.